Burse suplimentare pentru studenții USV Iași

USV

Conducerea Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) a decis ca, pe lângă bursele alocate din banii de la bugetul de stat, să mai oferite aproape 200 de burse din venituri proprii, pentru performanțe academice, burse sociale, burse de campus sau burse ocazionale.

„Pentru rezultatele obținute în semestrul I din anul universitar 2021-2022, la USV Iași vor fiatribuite aproximativ 1000 de burse, dintre care 820 sunt acoperite din fondurile alocate de labuget. Astfel, putem spune că bursele de performanță academică, științifice, de merit, sociale, decampus și cele pentru activități artistice sau sportive pe care le alocăm studenților noștri suntasigurate din venituri de la buget și venituri proprii. Până la sfârșitul acestei săptămâni, vor intra în conturile studenților și bursele pe care am decis să le acordăm din veniturile proprii ale Universității”, a declarat prof. univ. dr. Vasile STOLERU, prorectorul cu activitățile sociale.

Trebuie menționat că USV Iași mai acordă burse, din venituri proprii și pentru studenții dealtă cetățenie, de la studii de licență și master, bursieri ai statului român.

Astfel, 21 de burse pentruperformanțe academice, în valoare de 500 lei fiecare, sunt alocate pentru studenții din RepublicaMoldova, Ucraina și Turkmenistan.

La USV Iași, bursa socială are o valoare de 700 lei, bursele de meritIII, II și I au valori de 750 lei, 850 lei respectiv 900 lei, iar valoarea bursei de performanțăacademică este de 1200 lei. Bursele din venituri proprii au valoarea de 500 lei, iar bursele pentruperformanțe sportive și cultural artistice au valoarea de 825 lei.

Se apreciază că peste 30 la sută dintre studenții de la USV Iași vor fi beneficiarii unei categorii de burse.