Burse și internship-uri pentru studenții TUIASI

TUIASI

După ce universitățile și-au anunțat reluarea cursurilor în format fizic, studenții s-au reîntors la facultăți. Astfel, odată cu revenirea la normalitate, Universitatea Tehnică „Gh Asachi” din Iași anunță surprize pentru studenți. Aceștia vor putea alege dintr-un număr mult mai vast de internship-uri și vor beneficia de burse de studiu și de cercetare.

Universitatea Tehnică „Gh Asachi” din Iași a primit o sponsorizare de 50.000 de lei din partea compania Chimcomplex Borzești, principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune. Cu această sponsorizare va asigura burse de studiu și de cercetare pentru studenții universității. Acestea vor fi oferite, în funcție de tipul bursei, în intervalul martie 2022 – februarie 2023.

Dan Cașcaval – rector UTI Iasi:

„Este vorba despre studenții de la inginerie chimică care vor primi de la anumite companii, burse. Și nu numai ei. Companiile oferă burse tuturor studenților indiferent de domeniu. Sunt companii, dedicate fiecărui domeniu și lucru acesta s-a amplificat în ultimii ani. Pentru că efectiv, ceea ce spuneam și dumneavoastră și cu alte ocazii s-a ajuns nu doar la o necesitate de ingineri pe piața muncii, ci o dorință acută de ingineri pe piața muncii.”

De asemenea, odată cu ridicarea stării de alertă și întoarcerea la viața de odinioară, studenții vor avea la dispoziție mai multe variante de internship-uri pentru care vor putea aplica.

Dan Cașcaval – rector UTI Iași:

„Au lipsit și activitățile cu partenerii noștri din industrie. Pentru că, într-adevăr noi am continuat sistemul de burse, de practică peste vară, de internship-uri, dar ele au scăzut din punct de vedere numeric. Pentru că nici firmele cu care colaborăm noi, din cauza restricțiilor sanitare, nu puteau accepta un număr mare de studenți, așa cum am avut în fiecare an. Acum vom reveni la această situație și, și din punctul ăsta de vedere va fi foarte bine pentru studenți.”

Universitatea „Gh Asachi” din Iași are planuri și pentru studenții din campus, în special viitorii boboci care se pregătesc intens pentru perioada admiterii. Rectorul UTI IASI a transmis că viitorii studenți vor putea alege, cu o singură taxă, oricâte domenii își doresc, dintr-un grup de trei facultăți.