Burse pentru elevii cu rezultate bune

În noua Lege a învățământului preuniversitar se precizează că elevii pot beneficia de anumite tipuri de burse.

Anul școlar 2023-2024 se va desfășura sub prevederile noii Legi a învățământului preuniversitar.

Exmatricularea elevilor devine din nou posibilă, dar numai în situații grave, în urma încălcării normelor de disciplină în spațiul școlar, în vederea protejării dreptului la educație al celorlalți.

Exmatricularea poate fi dispusă numai după parcurgerea unei proceduri disciplinare care garantează dreptul la apărare și contestație.

Elevii de liceu vor studia în a XI-a sau a XII-a în funcție de tipul de învățământ istoria evreilor, Holocaustul, iar cei care încep acum clasa a V-a vor fi primii copii care peste patru ani vor da examen suplimentar de admitere, pentru că în 2027 liceele îl pot organiza pentru jumătate dintre locuri.

Tot în noua Lege a învățământului preuniversitar se precizează că elevii pot beneficia de anumite tipuri de burse: de excelență olimpică, bursă de merit de 450 lei pe lună, bursă socială 300 lei pe lună și bursă tehnologică 300 lei pe lună. Bursa de merit va fi acordată tuturor elevilor care au media mai mare de 9,50 și primilor 30% în ordinea mediilor din fiecare clasă, în timp ce de bursele sociale vor beneficia elevii care au unul sau ambii părinți decedați sau care provin din familii monoparentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *