Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, la Casa de Cultură a Studenților Iași

bursa_locuri_de_munca_absolventi_67887000

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași a organizat în data de 07.10.2022 Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți atât în municipiul Iași la Casa
de Cultură a Studenților ”Sala Foaier”, cât și în municipiul Pașcani la Casa de Cultură
”Mihail Sadoveanu”.

La evenimentul organizat în acest an au participat 80 agenți economici cu o ofertă de 1254 locuri de muncă vacante pentru toate nivelurile de studii și calificări. Pentru a sprijini persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar și mediul economic ieșean, AJOFM Iași a organizat în acest an standuri de prezentare cu serviciile pe care le oferă atât solicitanților de loc de muncă cât și angajatorilor. O noutate în cadrul acestui eveniment a fost organizarea unui stand dedicat refugiaților din Ucraina.

Absolvenții participanți la bursa locurilor de muncă au avut posibilitatea de a afla ce oportunități de integrare pe piața muncii le sunt oferite, care este oferta cursurilor de formare profesională organizate prin Centrul de Formare Profesională al AJOFM Iași, precum și serviciile oferite prin intermediul rețelei EURES.

Prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane precum și a Consiliului Național Român pentru Refugiați a fost benefică atât pentru elevii din anii terminali de liceu sau școală profesională care se pregătesc pentru viitor cât și pentru persoanele refugiate din Ucraina care își caută un loc de muncă.

Evenimentul face parte din seria acțiunilor organizate de către Serviciul Public de Ocupare, în principal pentru pentru șomeri înregistrați și are ca scop primordial creșterea gradului de ocupare a acestora prin realizarea unui contact direct cu mediul economic ieșean.

Din cele 1274 persoane participante la eveniment, 1051 au fost absolventi. Dintre aceștia 692 au fost selectați în vederea susținerii interviului de angajare, iar 23 au certitudinea încheierii unui contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale, 3 dintre aceștia având studii superioare.