Bunuri descoperite de polițiștii de frontiera

foto_politie

În doar 24 de ore, politistii de frontiera au identificat mai multe persoane care intenționau sa introduca in mod ilegal in tara peste 18.000 de tigarete și 12 litri de alcool. Este vorba despre trei persoane, doi barbati si o femeie care prin diferite metode au sperat sa treaca frontiera
fara ca politistii de frontiera sa le descopere bunurile. Chiar si asa, norocul nu a stat de partea lor, fiindu-le confiscate produsele si alegandu-se si cu amenzi usturatoare.

Politistii de frontiera au depistat in urma controalelor pe care le-au efectuat peste 18.000 de tigarete si 12 litri de vin, in punctele de frontiera de la Albita si Sculeni. Prima care si-a incercat norocul a fost o tanara in varsta de 26 de ani, careia polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali i-au descoperit ascunse, în locul destinat roţii de rezervă a autoturismului pe care il conducea, 12 litri cognac concentraţie 40 %, de provenienţă duty- free.

Întreaga cantitate de alcool, în valoare totală de 960 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânăra a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 lei.

”Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, în ultimele 24 de ore, 18.600 ţigarete( 930 pachete) de contrabandă şi 12 litri alcool, bunuri pe care trei persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară”, a precizat Comisar de poliţie LAZĂR DENIS MIHAELA, Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi.

La cateva ore mai tarziu, alti doi barbati au sperat sa poata trece frontiera cu peste 18.000 de tigarete, ascunse in autoturismele pe care le conduceau, respectiv in spatele scaunului soferului si in rezervorul masinii. Chiar si asa, politistii de frontiera au efectuat controale specifice, in urma carora au descoperit tigarile de contrabanda. Cele peste 18.000 de tigarete au fost confiscate, iar cei doi barbati s-au ales cu amenzi de cate 10.000 de lei fiecare.