Bunuri de contrabandă în valoare totală de peste 11.800 de lei, descoperite în P.T.F. Galați rutier

tigari9

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul bulgar S.O., în vârstă de 48 de ani, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, ce efectua curse regulate Chișinău – Istanbul.

În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei în cauză, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse într-un loc special amenajat prin compartimentarea spațiului de bagaje și modificarea rezervorului pentru combustibil, 82.000 de ţigarete (4.100 de pachete), diverse mărci, de proveniență Republica Moldova.

*În același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, înmatriculate în R. Moldova, cetățeanul român T.D., în vârstă de 34 de ani.

Și în acest caz, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse în mijlocul de transport, 1.000 de ţigarete (50 de pachete) și 77 de sticle ce conțineau o cantitate totală de 77 de litri de alcool (votcă).

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în valoare totală de 11.813 de lei, în vederea continuării cercetărilor. În primul caza fost luată măsura indisponibilizării autocarului, în valoare de 121.750 de lei, iar S.O. a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în cel de-al doilea caz a fost aplicată o sancțiune contravenţională cu amendă în valoare de 5.000 de lei.