Bunuri de contrabandă în valoare de aproximativ 44.000 de lei descoperite la frontiera de est

Bunuri-accizabile-de-contrabanda-de-aproximativ-44.000-de-lei-4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit bunuri accizabile de aproximativ 44.000 de lei care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

Ieei, în jurul orei 18.30, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi împreună cu lucrători din Secţiei 9 Poliţie Rurală, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii Plugari două autoturisme, înmatriculate în România, conduse de doi suceveni, în vârstă de 29, respectiv 32 de ani.

La controlul efectuat asupra mijloacelor de transport, au fost descoperite, în mai multe colete din carton, ambalate în saci de polietilenă de culoare neagră, 58.800 de ţigarete şi şapte cartuşe de vânătoare, de calibru. 7,57 mm, marca GECO.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul desfăşurării unor misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, în zona de competenţă, două ansambluri de vehicule, primul condus de un cetăţean moldovean şi al doilea de un cetățean cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, în vârstă de 43, respectiv 47 de ani.

În urma unui control efectuat asupra mijloacelor de transport, colegii noştri au descoperit 36 cu coniac, 10 sticle cu vin şi 1.800 de ţigarete, pentru care şoferii nu posedau documente de provenienţă.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 43.885 de lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

Cartuşele au fost ridicate în vederea extinderii cercetărilor și urmează să fie predate lucrătorilor din cadrul Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi.

În toate cele trei cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.