Bulgaria ar putea intra în carantină

bulgaria-a-intrat-pe-lista-galbenaprc-ccprc-86--cum-pot-evita-carantina-la-revenirea_06170200

Ministrul adjunct al sănătăţii din Bulgaria, dr.Aleksandăr Zlatanov, a anunţat că Bulgaria ar putea intra din nou în lockdown dacă incidența va ajunge la 10 cazuri la mia de locuitori.

„Dacă incidenţa îmbolnăvirilor din ţară nu va fi controlată, creşte şi ajunge la peste 1.000 de infectări la 100.000 de locuitori (nr. 10 la mie) iar paturile din spitale vor fi ocupate de peste 9.000 de pacienţi, se va decide insituirea unui lockdown”, a explicat Zlatanov.

„Trebuie să introducem măsurile necesare la un moment dat. Dacă se ajunge acolo, vom începe cu un lockdown parţial pentru cei nevaccinaţi, prin limitarea timpului în care vor putea ieşi din case. În prezent, 7.000 de persoane cu coronavirus sunt internate în spital şi aproape 600 de pacienţi se află în secţiile de terapie intensivă, în condiţiile în care, în această etapă, am deschis circa 700 de paturi pentru terapie intensivă. Ministerul Sănătăţii este pregătit să crească numărul de paturi de la terapie intensivă, dar în detrimentul altor activităţi. Încercăm tot ceea ce este posibil, pentru a nu opri intervenţiile chirurgicale urgente”, a precizat ministrul adjunct al sănătăţii.

În ceea ce priveşte certificatul verde, Zlatanov a susţinut că Ministerul Sănătăţii nu intenţionează să renunţe la această măsură.

Ieri, în Bulgaria au fost confirmate 5.863 de noi infectări.