Bulgaria a înființat un grup multinațional de luptă NATO

220318-D-TT977-0434 (1)

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin III prim-ministrul bulgar Kiril Petkov au susținut astăzi o conferință de presă comună în Bulgaria.

Bulgaria a înființat și conduce acum un grup multinațional de luptă NATO. Forțele americane și bulgare se antrenează împreună, iar Bulgaria lucrează, de asemenea, la eforturi importante de modernizare a apărării, după cum se subliniază într-o foaie de parcurs bilaterală de 10 ani pentru cooperarea în domeniul apărării, a declarat secretarul Apărării Lloyd J. Austin III.

„Angajamentul dumneavoastră este un model pe care alți aliați trebuie să-l urmeze. Îmbunătățirea pregătirii militare a Bulgariei și interoperabilitatea NATO este și mai importantă în prezent”, a afirmat el.

De asemenea, secretarul i-a mulțumit premierului pentru preluarea de către Bulgaria a peste 80.000 de refugiați ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

„În conversația noastră, atât eu, cât și premierul am fost loviți de curajul și convingerea poporului ucrainean. Ei luptă împotriva unor cote uriașe de a-și apăra țara. Iar lupta lor este crucială pentru ordinea internațională bazată pe reguli și pentru valorile comune pe care Bulgaria și Statele Unite le împărtășesc”, a declarat secretarul.

Petkov a declarat că America a arătat un sprijin extraordinar Bulgariei.

Din păcate, acum nu există o singură țară care să poată trăi cu iluzia că sunt sigure și sigure de când a început invazia rusă, a spus el.

„Nimeni nu se poate apăra singur. Securitatea noastră constă în securitatea colectivă cu aliații noștri din cadrul NATO”, a spus el.

Statele Unite au fost de acord să furnizeze o unitate Stryker pentru a contribui la grupul de luptă din Bulgaria, a spus el, menționând că comandantul grupului de luptă va fi un bulgar.

Acest lucru trimite un semnal puternic altor aliați nato pentru a contribui, de asemenea, la intensificarea forțelor militare ale Bulgariei, a spus el.

Premierul a mai spus că SUA și Bulgaria au discutat despre logistică și modalități de a facilita mai bine circulația trupelor, cum ar fi construirea de drumuri, căi ferate și un pod peste Dunăre.