Bulevardul Poitiers ar urma să fie modernizat în acest an. 80% din banii pentru lucrare sunt împrumutați de Primăria Iași

Dupa ani de chin, una dintre cele mai importante artere din municipiul Iasi va fi modernizata. Este vorba despre bulevardul Poitiers, care in momentul de fata se afla intr-o stare deplorabila. Ani de zile reparatiile la aceasta portiune au fost amanate de catre Primaria Iasi, iar acum, in prag electoral municipalitatea s-a imprumutat ca sa reabiliteze bulevardul. Potrivit primarului Mihai Chirica, 80% din bugetul lucrarii provin din banii imprumutati, iar restul de 20% din confinantare.

Bulevardul Poitiers ar urma sa intre in reparatii in acest an. Primaria a anuntat ca in curand va lansa si licitatia pentru modernizare pentru o suma estimata la 45 de milioane de lei. Timp de mai multi ani, bulevardul a fost un „mar al discordiei” intre Primaria Iasi si Ministerul Transporturilor, in conditiile in care, in 2008, strada a fost inclusa in proiectul de amenajare a unei centuri ocolitoare a Iasului, insa a fost scoasa din acest plan undeva in anul 2020. De-a lungul timpului, pe bulevard s-a intervenit doar cu unele plombari.

Mihai Chirica – Primar Municipiul Iași

„Eu cred ca ar trebui sa privim lucrurile cam in felul urmator. Acest gest pe care Consiliul Local al municipiului Iasi poate sa-l facă astăzi este tocmai o forma de recunoastere a faptului ca acolo trebuie sa existe continuitate. Pentru ca vin alegerile, din alegeri fiecare va pleca cum va pleca, pe drumul său si e valabil pentru fiecare dintre noi, stiti bine acest lucru. Dar, actionand cu un credit asupra celor doua obiective, soseaua Bucium si Bulevardul Poitiers, eu primarul Mihai Chirica am curajul sa ma duc sa ma prezint in fata cetatenilor si cand nu voi fi primar si sa spun, uitati, am dat o garantie, un cec in alb pe care l-am lăsat cu Consiliul Local 2020 – 2024, stiut fiind faptul de necesitatea acestui proiect, de faptul ca nu trebuie sa depinda de factorul politic. Ca trebuie sa aveti modernizate cele doua artere si pasajul Socola.”

Din acelasi imprumut, Primaria va plati si modernizarea Soselei Bucium.

Mihai Chirica – Primar Municipiul Iași

„Pasajul Socola are finantare prin Anghel Saligny, din care am inceput sa derulam bani, deci nu mai poate fi retrasa finantarea. Buciumul, garantam prin acest imprumut, cu toate ca valoarea nu este 100%, restul am mai acoperit noi si am mai si consumat bani pe el si inca consumam. Poitiers este si el acoperit partial, in proportie de 80%, diferenta o punem noi din cofinantare.”

Primul pas concret pentru modernizarea străzii a fost făcut în vara anului 2022, odată cu semnarea contractului de proiectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *