Bugetul pentru Programul Rabla Plus, suplimentat cu 40 milioane lei

rabla

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va suplimenta din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus cu 40 de milioane de lei, informează AFM.

„Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral în mai puţin de 2 luni de la lansarea programului. De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei, a fost epuizată, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, menţionează reprezentanţii AFM.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete:

  1. 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric;
  2. 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.