Bugetul pe 2019, o simplă bifă!

Vremuri agitate în politică

Sharing is caring!

Esenţa acestui buget ruşinos pentru care Guvernul vine şi ne cere votul în Parlament stă în filele lipsă, nu doar în ceea ce cuprinde el. Adică lipsa unui plan coerent şi integrat de investiţii publice care să nu mai condamne regiuni întregi la sărăcie.
Un caz particular îl reprezintă Moldova, cu multe judeţe care sunt numite „roşii“, date fiind voturile colectate de actuala majoritate PSD-ALDE. Pentru acestea, sumele incluse în Bugetul de Stat sunt în cel mai bun caz ridicole! Iar Guvernul face acest lucru cu premeditare criminală, cu intenţia clară de a lăsa Moldova să se zbată într-o sărăcie lucie, la periferia Uniunii Europene. Un bazin electoral ideal, o zonă geografică din care lumea fuge văzând cu ochii în lipsa oricăror perspective reale de prosperitate. Este reţeta malefică a PSD-ALDE: „ţine-i săraci ca să nu înţeleagă cine le este duşmanul“. Doar cu ajutoare sociale, o regiune precum Moldova nu îşi va depăşi niciodată condiţia!Dincolo de alocările dicutabile pentru investiţii, bugetul reprezintă, în cele din urmă, o prognoză, dar cu toţii ne vom confrunta cu adevărata faţă a dezastrului administrării financiare a României la finalul acestui an.
Estimările privind veniturile sunt atât de gogonat umflate, încât acum probabil că Darius Vâlcov stă şi râde de români cu gura până la urechi în biroul său de la Palatul Victoria. Cum întregul Guvern a ajuns să fie condus de Comisia de Prognoză a lui Vâlcov, nu e de mirare că tot ce va rămâne de pe urma guvernării PSD-ALDE va fi o prognoză umflată, departe de realitate. Guvernanţii ne vând un Science Fiction, cu multe luni de întârziere, fără nici o explicaţie pentru care au amânat atât de mult adoptarea Bugetului de Stat pentru 2019. Atunci, de ce a fost nevoie de atâta timp pentru a scrie din cifre o operă de ficţiune? Dispăruse vreo muză din Palatul Victoria?Având în vedere cine se află în spatele Bugetului, ştim prea bine că acesta nu se construieşte pentru a fi utilizat, ci doar pentru a fi bifat!
shares