Bugetul pe 2019 între mister și petiții

Sharing is caring!

Zeci de primari din cele mai importante oraşe ale României, membri în Asociaţia Municipiilor, solicită o discuţie urgentă cu premierul Viorica Dăncilă pe tema bugetului pe 2019, după ce solicitările anterioare în acest sens au fost ignorate complet.

Primarii din Asociatia Municipiilor din Romania i-au trimis o scrisoare deschisă premierului. Printre semnatari se numără și Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. Pe de alta parte, Darius Vâlcov, consilierul pe economie al premierului a anunţat că bugetul de stat pentru 2019 s-ar putea să fie pus în dezbatere publică maine, dupa o discutie purtata astati in Coalitie.

Bugetul pe 2019, intr-o marti

„Probabil, când va fi prezentat în detaliu, marţi, bugetul se va şi vedea de ce au fost atât de multe modificări, pentru că s-a urmărit foarte atent Programul de Guvernare, dar şi nevoile oamenilor. Veţi vedea surprize extrem de plăcute – nu ştiu dacă ar fi bine să fac eu acest anunţ. Ar fi bine să îl facă prim-ministrul, ministrul Finanţelor sau unul dintre cei doi preşedinţi. Sunt mai multe. Probabil mâine va exista ultima discuţie şi cu Coaliţia şi cu UDMR, iar marţi va fi pus în transparenţă. (…) Pe 5 sau 6 februarie va putea începe şi dezbaterea pe marginea acestuia, atunci când Parlamentul se întoarce”.

a afirmat Darius Vâlcov, într-o emisiune televizata.

shares