Bugetul municipiului Iasi, in dezbatere publica

buget dezbatere

Municipalitatea a facut public proiectul de hotarare de Consiliu Local privind aprobarea bugetului general pe anul 2022. Documentul se afla in dezbatere publica timp de 15 zile. Bugetul general are o valoare totala de circa 1,9 miliarde de lei. Circa 878 de milioane de lei vor fi alocate pentru functionarea urmand ca sectiunea de dezvoltare sa aiba prevazute 600 de milioane de lei.

Veniturile totale estimate de catre municipalitate pentru anul in curs se ridica la suma de 1,4 miliarde de lei, cele mai importante surse atrase fiind cotele si sumele defalcate din impozitul pe venit, impozitele și taxele pe proprietate, sumele defalcate din TVA. Iesenii pot decide pe ce vor fi cheltuiti acesti bani, ce trebuie schimbat in oras.

Mihai Chirica – primar Municipiul Iasi: „S-au depus circa 1250 de chestionare in care s-au exprimat aproximativ 2300 de propuneri. In centrele de informatii pentru cetateni in jur 470 de chestionare, in centrele de cartier 500, iar 300 de chestionare online. Am lasat tuturor cetatenilor municipiului Iasi posibilitatea de a interveni indiferent de mijlocul tehnic pe care il detin. am sa trec in revista o parte din solicitarile cetatenilor municipiului Iasi. In primul rand apare infrastructura rutiera si pietonala care se doreste in continuare reabilitata”.