Bugetul judetului Iasi a fost votat sub semnul tensiunii

Sub semnul tensiunii, sedinta din cadrul Consiliului Judetean Iasi a fost locul in care cele doua partide aflate la guvernare au dezbatut intens bugetul anului 2024. Conform cifrelor din documente, veniturile prevăzute în proiect sunt de 1,7 miliarde de lei, iar cheltuielile de 1,96 de miliarde de lei.

Pentru dezvoltare, Consiliul Județean Iași va aloca 527 de milioane de lei, cu 135 de milioane de lei mai mult decât în 2023. Cu toate acestea, consilierii judeteni PSD s-au abtinut de la votarea bugetului pe care il considera de austeritate.

Cristian Stanciu, Lider grup PSD in CJ Iasi: „Grupul PSD din Consiliul Judetean nu a votat astazi bugetul judetului intrucat din analiza si rezulta foarte clar ca acest buget nu este orientat pe dezvoltarea administrativa ci este un buget orientat pe functionarea Consiliului Judetean, cheltuieli care se duc la 70%, spre deosebire de cheltuielile de dezvoltare care se duc la 27%. In comparatie cu alte judete din tara: Bihor, Cluj sau Timis exista o disproportie majora in ceea ce priveste judetul nostru”.

Vinovati de situatia in care se afla judetul Iasi s-ar face liderii PNL.

Mircea Manolache, Consilier judetean PSD: „Sunteti cercetat intr-un dosar Scoala Populara. E greu sa fii presedinte de Consiliu Judetean pentru ca suntem supusi unui risc. Acela de a ne trezi cu dosare penale. Avem cel mai mare buget. La care buget va referiti. Bugetul familiei Alexe? A cumnatului dumneavoastra?”

Desi nimeni nu se astepta ca bugetul sa fie aprobat, a primit numarul necesar de voturi.

Costel Alexe, Presedinte CJ Iasi: „Am facut apel inca de la inceputul anului fiind un an electoral sa nu tratam chestiuni urgente ale judetului nostru doar din prisma politica. Si la Comisii, ori de cate ori am avut ocazia avea campanie electorala si ne vom prezenta oferta. Ma bucur ca aceasta majoritate a resuit sa treaca bugetul judetului si putem spune ca, cele doua miliarde de lei vor fi investiti in beneficiul judetului nostru„.

Cele mai ridicate ponderi în cheltuielile de investiţii prevăzute în bugetul județului Iași pe 2024 sunt la capitolul Transporturi – 181,5 milioane de lei (35%), Educație – 137 milioane de lei (26%), Sănătate – 119 milioane (23%) și Asigurări și Asistenţă socială – 42,8 milioane (8%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *