Bugetul județului a fost aprobat

Cristi_Stanciu

Sedinta tensionata astazi la Consiliul Judetean. S-a discutat aprins bugetul judetului. In cele din urma, acesta a fost aprobat.

In debutul sedintei CJ, liberalii au cerut amanarea proiectului de hotarare a bugetului judetului. Tot acestia au denumit acest buget, “bugetul PSD si nu al judetului Iasi”.

„Nu ai de ce. Probabil nu sunt deacord cu investitiile, deoarcece s-a votat cel mai mare buget al CJ din 1992 pana acum, 1200 de miliarde, cu o majorare fata de anul trecut de 16 %, iar anul trecut am avut al 6-lea buget al Romaniei. Totusi este un buget foarte mare. Abordam investitii majore, 248 de km de Drum Judetean, o abordare pragmatica, dar statul roman este in noroaie si sunt atat de multe probleme”, a declarat Maricel Popa, presedinte Consiliului Judetean Iasi.

Liderul grupului de consilieri PSD, Cristian Stanciu, a aparat proiectul de buget, afirmand ca bugetul este echilibrat si ca deficitul invocat de opozitie nu există.

„Este complet fals. Deci, astazi avem de-a face cu un buget mai mare decat cel de anul trecut cu 16%. Faptul ca el este prezentat avand o serie de influente care vizeaza alocarile de la asistenta sociala, care inteleg ca nu se mai fac prin intermediul bugetului Consiliului Judetean, ci direct de la AJPIS, privind prestatiile sociale este evident ca forma lui de prezentare apare ca fiind un buget deficitar”, susține Cristian Stanciu, liderul Consilierilor Judeteni PSD.