Bugetul ieșenilor pentru masa de Paste

A început cursa contra-cronometru pentru cumparaturile de Paste. Nu trebuie sa lipseasca nimic din categoria mancarurilor traditionale, iar cand vine vorba de buget, putini sunt cei care se uita la bani.

Desi bugetul este redus, romanii nu vor sa renunte la traditii. Tocmai de aceea, carnea de miel este nelipsita de la masa de Pasti, cantitatile variind in functie de buzunarul fiecaruia. Potrivit unui sondaj 30% dintre romanii vor alocat pana in 300 de lei pentru masa de paste, 34% vor aloca între 300 și 500 de lei, iar restul de 36% au în plan să cheltuiască peste 500 de lei.

Majoritatea românilor își vor petrece sărbătorile acasă, cu familia astfel ca acestia vor da mai mulți bani din buzunare față de anul trecut pentru bunătățile pe care le vor pune pe masă de Paște.

Un cetățean a declarat: „Văd la sfârșit cât am cheltuit că așa nu mi-am propus. Dacă îmi propun, îl depășesc precis și după îmi fac alte gânduri. Așa dacă nu îmi propun nicunul, pot să constat la final că este mai puțin decât credeam că ma va costa sau mai mult. Odată e Paștele în an”.

La polul opus sunt ieșenii care nu iși permit mai mult, din cauza salariilor mici si a cheltuielilor care depasesc cu mult veniturile.

„Pentru că locuiesc la țară și încercăm să avem bugetul nostru, cu alimente din propria curte, atunci ne descurcăm, dar dacă aș locui la oraș sincer nu m-aș descurca”, ne-a spus un alt cetățean.

Ieșenii sunt în febra pregătirilor, doar că anul acesta lista de cumpărături este foarte scurtă din cauza scumpirilor. Potrivit specialistilor acesta va fi cel mai costisitor Paşte din ultimii 18 ani.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!