Bugetul Iașului pe 2023

palatul roznovanu

Investițiile in municipiul Iasi pe anul 2023 vor fi de 1,1 miliarde lei. Întregul buget ajunge la 2,2 miliarde lei, similar cu cel de anul trecut. În acelaşi timp, cea mai mare parte a bugetului local este cheltuită pentru funcţionarea instituţiei de aproximativ 1,1 miliarde lei.

În ceea ce priveşte investiţiile, cheltuielile din bugetul local ajung la 585 milioane lei. Fondurile europene reprezintă cea mai importantă sursă de venit din acest punct de vedere, respectiv peste 330 milioane lei. La aceşti bani se adaugă subvenţii de 60 milioane lei acordate de guvern pentru cofinanţarea proiectelor UE.

Mihai Chirica, primar mun. Iasi: „Am sa incep cu investitiile pentru ca sunt cele mai importante: 408 milioane de lei sunt contractate pentru PNRR si mai sunt 600 de milioane de lei. Este evaluat proiectul cu tramvaiele pentru ca nu l-am semnat efectiv si 18 proiecte care ne vor duce la un miliard. Pe Plan Operational mai avem de implement 850 de milioane de lei dintre care cel mai mare este la capitolul 84 pentru ca mai avem de primit 24 de autobuze electrice. Mai avem de primit inca patru tramvaie si de platit opt care vor trebui derulate tot prin PNRR. Mai avem de platit cele 20 de autobuze electrice. si am incheiat contractul cu producatorul polonez in totalitate”.