Bugetul CJ Iasi, mai mare in 2022

bani

Bugetul judetului Iasi pentru anul 2022 este mai mare fata de cel de anul trecut. Proiectul a fost lansat in dezbatere publica.

Conform documentului, institutia se va baza pe un buget de venituri din sectiunea de functionare de 560 de milioane de lei, dar si cheltuieli de peste 700 de milioane de lei.

Conform documentului, din totalul veniturilor, peste 260 de milioane de lei reprezinta fonduri din impozite si taxe. In acelasi timp, circa 69,8 milioane de lei reprezinta sume provenite de la Uniunea Europeana pentru cofinantarea unor investitii derulate in judet.

Costel Alexe – presedintele CJ Iasi:Chiar daca a fost un an greu, pandemic, bugetul CJ Iasi va fi considerat mai mare ca in 2021. Anul acesta de mentionat ca o sa investim 270 milioane de lei pentru a dezvolta judetul nostru. O suta de milioane merg efectiv catre tot ceea ce inseamna infrastructura rutiera, pentru ca avem acets deziderat de a investi in conditii mai bune de trafic pentru toti locuitorii judetului nostru. 97 milioane de lei pentru proiectele de modernizare a spitalelor si ma refer la cele 3 proiecte medicale pentru judetul nostru. Restul de 70 de milioane merg catre toate celelalte domenii, asistenta sociala, cultura si evident educatie”.