Bugetarii vor să sisteze activitatea în mai multe instituții 

Angajatii din institutiile aflate in subordinea Ministerului Muncii au decis sa protesteze, pe fondul nemultumirilor tot mai dese din sistemul bugetar. Oamenii spun ca de ani de zile nu au mai primit cresteri salariale si ca se simt discriminati fata de alte categorii sociale. Cei mai afectati de toate aceste schimbari ar putea fi pensionarii si asistatii sociali. Bugetarii vor sa traga un semnal de alarma insa daca nu li se rezolva revendicarile, ameninta cu greva generala. Angajatii de la Casa de Pensii Iasi isi doresc salarii actualizate la vremurile actuale.  

„Dorim salarii echitabile si o corelare a salariilor cu munca noastra. revendicarea principala: egalizarea salariilor a colegiilor din teritoriu la Casele Judetene de Pensii si sustinerea in Camera Deputatilor a proiectului de lege. Pana in momentul de fata stim doar ca cei din cadrul Ministerului cunosc situatia noastra si se incearca rezolvarea. Nu stim cum anume se incearca rezolvarea si ce au acestia de gand. Noi dorim sa continuam in aceeasi formula pasnica cu accesul publicului la ghiseu dar in cazul in care toate negocierile, cred ca vom urma si calea celor din alte judete de a intra in greva de avertisment si a intra in greva generala”, a declarat Cosmin Neagu – Lider de sindicat Casa Judeteana de Pensii Iasi.

Prefectura poarta un dialog permanent cu reprezentantii salariatilor care participa la greva. 

Bogdan Cojocaru – Prefect Judetul Iasi: „Angajatii din mai multe instituii au avut mai multe iesiri in strada sau spontane. Exista o dorinta a dumnealor de a atrage atentia ca si in aceste sectoare care au beneficiat in trecut de modificari salariale trebuie luate in calcul pentru alte modificari ce ar putea fi facute in urmatoarea periaoda. Exista un dialog la nivel institutional”.

Adriana Sirghie, Purt. Cuv. AJOFM Iasi:Membrii sindicatului continua si astazi formele de protest solicitand o remunerare echitabila si eliminarea deficitului bugetar cu care ne confruntam in aceasta perioada”.

Desi pot fi afectati de proteste, oamenii simpli sunt solidari cu angajatii Casei de Pensii.

Au si ei dreptate. Este corect ca din cauza grevei dumneavoastra sa nu primiti banii? Cei de sus sunt vinovati. Nu e corect. S-a marit legislativ niste pensii uite asa si la altii au dat atat. Asta este. Ce pensie are un domn magistrat? Eu am 41 de ani de serviciu si am pensie frumoasa, dar un procuror care a iesit la pensie are aproape 4000 de lei pensie. De ce credeti ca la Sfanta Parascheva au fost mii de oameni ? Nu au fost niciodata atat de multi. Nu mai pot oamenii suferi. S-au saturat de politica tarii”, a declarat un pensionar.

„Eu am o pensie destul de mica dar ce sa facem? Ne descurcam asa cum putem. Nu am la cine apela. Copiii au serviciile lor. Lucreaza in strainatate dar nu au salariile asa de grozave, asa ca ne descurcam cum putem”, a declarat o pensionară.

Abia asteptam ziua de pensie. 1700 de lei cat am. S-ar putea sa nu ajunga in cont din cauza acestei greve. Daca sunt de elastic ii intindem. E foarte greu”, declarat o pensionară.

Noua lege a pensiilor prevede o indexare a pensiilor cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024 și recalcularea tuturor pensiilor până la 1 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *