Bugetarii se vor bucura de o nouă minivacanță

La mijlocul lunii august, angajații beneficiază de zile libere legale, pentru sărbătoarea creștin-ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului. Diferența este că bugetarii se vor bucura de o așa-numită minivacanță, prin sistemul punții între zilele libere.

Pe 15 august, potrivit calendarului creștin ortodox, se sărbătorește Sfânta Maria Mare, cunoscută și ca Adormirea Maicii Domnului.

Fiind vorba de o sărbătoare legală, potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber în această zi.

Deoarece anul acesta marea sărbătoare cade într-o zi de marți, bugetarii vor benefica, potrivit tradiției, de o punte în ziua de luni, ceea ce le oferă o minivacanță în intervalul 12-15 august.

Angajații din sistemul privat se vor bucura de o zi liberă în timpul săptămânii, ziua de Sfânta Maria și un weekend prelungit.

Când se recuperează puntea din minivacanța de Sfânta Maria Mare

„Guvernul a decis ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public. Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal”.

Potrivit Executivului, pentru a recupera aceste zile, autoritățile publice și instituțiile își vor prelungi timpul de lucru până pe data de 31 august 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *