Bugetarii care nu locuiesc în localitatea în care lucrează vor putea beneficia de decontarea navetei

Printr-un proiect de lege, ce mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica, s-a stabilit extinderea listei drepturilor de care beneficiază funcționarii publici.

Concret, pentru funcționarii publici care au domiciliul în altă localitate decât cea în care își desfășoară activitatea și cărora nu li se poate asigura o locuință de serviciu, autoritățile publice locale vor putea decide, în baza unui regulament propriu, decontarea cheltuielilor de deplasare.

Totodată, decontarea navetei s-ar alătura celorlalte drepturi salariale și conexe pe care le au acum funcționarii publici, conform Codului administrativ.

Viitoarea lege prevede că, în cazul în care se dispune clasarea sau renunțarea la urmărirea penală ori achitarea sau renunțarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei, precum și în cazul încetării procesului penal, suspendarea din funcția publică încetează, iar funcționarul public respectiv își va relua activitatea în funcția publică deținută anterior și îi vor fi achitate drepturile salariale aferente perioadei de suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *