Buget suplimentat la Aeroportul Iasi

Aeroportul Iasi se pregateste in curand sa depaseasca pragul de 2 milioane de pasageri motiv pentru care costurile cu intretinerea activitatii au crescut. Saptamana aceasta a fost votata in plenul Consiliului Judetean o suplimentare a bugetului pentru a acoperi cheltuielile pana la sfarsitul anului. Legatura catre noul Terminal T4 este si ea in faza de documentatie.

Noul terminal a ajuns la un stadiu de executie de 70 la suta si va fi de zece ori mai mare decât actuala infrastructură, care este mult depășită.

Marius Dangă, Vicepresedinte CJ Iasi:

Consemneaza cresterea profitului preconizat, respectiv a veniturilor, mai mult decat a cheltuielilor. Consemnam faptul ca Aeroportul Iasi are rezultate foarte bune propunandu-ne realocarea acestor venituri suplimentare pentru nevoile curente si de dezvoltare a Aeroportului Iasi.

Aeroportul Iasi va avea o noua cale de acces. Este vorba despre un viitor drum dinspre Tatarasi, care ar fluidiza traficul din zona.

Marius Dangă, Vicepresedinte CJ Iasi

O noua constructie, din fata terminalului T4 pentru a lega cu cartierul Tatarasi. Urmeaza sa ne asumam un angajament pe care l-am luat fata de unitatea militara aceea de a crea un acces din Garnizoana direct la pista Aeroportului. E parte din intelegerea pe care o avem cu MApn, acestia urmand a ceda Primariei Municipiului Iasi o bucata de teren pentru a realiza conectivitatea catre Tatarasi.

Valoarea totala a proiectului este de 80 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *