Buget mai mare pentru Aeroportul Iasi

aeroport iasi

Aeroportul International Iasi va avea un buget mai mare decat anul trecut. Proiectia bugetara prevede sume in plus pentru cheltuielile de suplimentare a capacitatilor de operare pentru pista.

Catalin Bulgariu, director Aerport Iasi: “2019 reprezinta anul cu cele mai  mari investitii, cu o prima parte a dezvoltarii Aeroportului Iasi, pista si terminalul T3. Vom face anul acesta suplimentarea capacitatii de operare la pratforma, cu racordarea celor de la Aerostar, la platforma Aeroportului Iasi si cu o noua cale de rulare catre pista”.

Seful Aeroportului International Iasi a intocmit un proiect de buget care a fost aprobat de Consiliul Judetean, proprietarul aerogarii. Anul acesta, aeroportul se va baza pe 64 de milioane de lei, pentru suplimentarea platformei  si 4 milioane de lei pentru masterplanul si studiul de fezabilitate.

Catalin Bulgariu, director Aeroport Iasi: “Anul acesta dam drumul la studiul de fezabilitate pentru Masterplanul Aeroportului, care sa ne arate orizontul de dezvoltare pana in 2030, astfel incat Aeroportul Iasi sa poata face fata unei cresteri de trafic, care va rezulta din acest studiu de fezabilitate. Noi estimam undeva la 4 milioane de pasageri pentru anul 2030”.

Bugetul pe anul in curs, pentru Aeroport, va suporta si valoarea contractelor de mentenanta ce nu au mai fost realizate din 2015.

Catalin Bulgariu, director Aerport Iasi: „Ma refer la contractele de mentenanta care nu s-au facut dupa construirea pistei si a terminalului T3. Din 2015 si pana acum contractele de mentenanta au lipsit. Primele contracte au fost facute anul trecut si aceste contracte de mentenanta isi arata costurile in bugetul anului 2019″.