Britanicii s-au asezat la cozi kilometri sa-si ia ramas bun de la Regina Elisabeta a II-a

charles

La Palatul Westminster, unde este instalat sicriul cu trupul regretatei Regine Elisabeta a II-a, s-au format rânduri impresionante de oameni care vor să-și ia rămas bun de la ea. Există temeri că unii vor trebui să aștepte mai mult de o zi.

Potrivit televiziunii britanice, s-au luat măsuri speciale pentru persoanele cu dizabilități, acestea putând intra pe teritoriul Palatului Westminster prin Galeria Tate, acolo unde, spre deosebire de principalele cozi de patru kilometri, sunt aproximativ 150 de persoane.

În sala de rămas bun au fost luate măsuri de securitate fără precedent. Vizitatorilor le este interzis să poarte pungi masive si sticle de apă din plastic. De asemenea, este interzisă transportul de buchete de flori.

Televiziunea informează că „oamenii vor avea voie să intre în holul palatului nonstop până la ora 06:30 pe 19 septembrie – ziua înmormântării”.

Ieri a fost depus sicriul cu trupul Elisabetei a II-a la Palatul Westminster, la procesiune fiind prezenți regele Charles, fiii săi William și Harry și alți membri ai familiei regale.

Regina Elisabeta a II- a a murit la Castelul Balmoral din Scoția pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Fiul sau, Charles, a devenit noul monarh britanic.

Foto: Getty Images