Brexit-ul nu schimbă regulile, până în 2021

Brexit

Romanii din Anglia, care vor sa vina acasa de Paste, sunt tensionati zilele acestea. Zvonurile conform carora o sa aiba nevoie de pasaport ca sa revina in Marea Britanie, dupa sarbatori, au fost infirmate astazi de  ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

În această perioadă cele mai frecvente trei întrebări ale romanilor care traiesc in Marea Britanie sunt: „Dacă mergem de Paște acasă, ne mai putem întoarce?”, „Dacă mergem acasă avem nevoie de pașaport?” sau „Vom avea nevoie de vize când venim înapoi după Sărbători?”. Ambasadorul da asigurari ca:

Brexit-ul nu schimba regulile, pana in 2021

„Apelul meu pentru toți este să trateze lucrurile cu calm pentru că nimeni nu le va cere pașaport, deocamdată, într-un orizont de timp care va fi probabil 2021, să nu intre în panică pentru că regimul de circulație către Marea Britanie va rămâne același. Nu o să le ceară nimeni nici pașaport, nici viză. (…) Să fie convinși că nu o să-i oprească nimeni să intre înapoi în Marea Britanie, dacă pleacă”, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra.