Brazilianul Felipe Meligeni Rodrigues Alves, noul campion al turneului Concord Iași Open. Ilie Năstase: ”Acest turneu putea avea loc și la Madrid. A fost o reușită”

Meligeni campion 4

Jucătorul brazilian Felipe Meligeni Rodrigues Alves, locul 169 ATP, este noul deținător al trofeului Concord Iași Open, turneu de categoria ATP Challenger 100. În vârstă de 24 de ani, favoritul nr. 8 al competiției l-a învins în marea finală pe spaniolul Pablo Andujar (36 de ani), numărul 105 mondial, favorit nr. 2, scor 6-3, 4-6, 6-2, la capătul unui meci superb ce a durat două ore și zece minute.

Finala, poate cel mai spectaculos meci al celor trei ediții, a fost una electrizantă, cu schimburi spectaculoase de lovituri ce i-au ridicat în picioare pe cei 1.000 de spectatori prezenți în tribunele Bazei Sportive Ciric.

Felipe Meligeni Rodrigues Alves a fost sfert-finalist la prima ediție a Concord Iași Open, când a fost eliminat în drumul spre semifinale chiar de către Pablo Andujar, iar anul trecut s-a oprit în semifinale la Iași.

Campionul Felipe Meligeni va câștiga 12.250 de euro și 100 de puncte ATP, în timp ce finalistul Pablo Andujar va rămâne cu 60 de puncte și un premiu în bani de 7.200 de euro.

Trofeulcampionului a fostacordat de IlieNăstaseși Andrei Pavel.

Geoffrey Blancaneauxși Renzo Olivo, campioniiprobei de dublu

Trofeul la dublu a fostcâștigat de perecheafranco-argentiniană Geoffrey Blancaneaux/Renzo Olivo, care a învinsînfinalăcuplulsud-american Diego Hidalgo/Cristian Rodriguez (Ecuador/Columbia, favorit 2), scor 6-4, 2-6, 10-6.

Echipa campioană va primi un cec în valoare de 5.250 de euro și 100 de puncte ATP, iar finaliștii vor primi 3.100 de euro și 60 de puncte ATP.

Turneul a fost organizat de oamenii de afaceri ieșeni Andrei Oriță – proprietarul turneului și Gabriel Iftimoaie – directorul administrativ, de la Concord Service Center, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis. Directorul turneului a fost Andrei Pavel, fosta mare rachetă a României.

”Îl felicit pe Pablo pentru săptămâna reușită la Iași, le mulțumesc tuturor celor implicați, de la copii de mingi și arbitri până la echipa de organizare. Turneul a crescut mult, am jucat sfert de finală acum doi ani, anul trecut am ajuns în semifinale, iar acum am câștigat turneul. Mă bucur foarte mult”, a declarat la final campionul Felipe Meligeni Rodrigues Alves.

Ilie Năstase: ”Acest turneu putea avea loc oriunde în lume”
Ilie Năstase, cel care a acordat trofeul campionului, a început cu o glumă. ”Am greșit săptămâna. Acum trebuia să vină Ion Țiriac, eu trebuia să vin la turneul de fete, pentru că mie îmi plac fetele. Voi veni și la turneul feminin”, a spus Nasty, după care a continuat cu elogii la adresa turneului, spunând că a fost organizat la cel mai înalt nivel: ”Felicitări celor care au organizat turneul, a fost foarte frumos. Mă uitam că turneul acesta poate fi oriunde în lume, dacă nu știi că e la Iași. Chiar la Madrid. Vorbesc serios, chiar arată foarte frumos. Vorbeam cu domnul viceprimar și îi spuneam că dacă nu investim în sport, dacă nu este o prioritate pentru noi, românii, o să cheltuim de zece ori mai mult pentru sănătatea copiilor noștri, pentru că nu o să știe să meargă. Dacă cineva din Guvernul României spune că nu e o prioritate sportul, să se ducă înaltă parte. Și mai propun ca Iașiul să fie din nou capitala României”.

La rândul său, directorul turneului Andrei Pavel a declarat: ”Dragi ieșeni, sunt mândru să fiu aici și vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare la turneu. Sper că v-a plăcut! Sper să veniți să le vedeți și pe fete. Le mulțumesc jucătorilor Pablo și Felipe, le mulțumesc tuturor din echipa noastră, care au pus suflet în organizarea turneului. Vă mulțumesc și vouă, spectatorilor, ați avut un show frumos”, a declarat Andrei Pavel.

Proprietarul turneului, Andrei Oriță, a declarat: ”Turneul a crescut și sper că ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor. Echipa are în perioadele de vârf peste 300 de componenți, care au muncit enorm. Datorită investițiilor am putut avea și nocturnă. Primăria s-a implicat foarte mult în acest an, au fost oameni din Primărie care au venit și au lucrat chiar și în week-end și le mulțumesc. Nocturna s-a instalat într-un timp record și toate problemele pe care le-am avut s-au rezolvat în timp record. Le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor, fără de care turneul nu ar fi putut avea loc”.

Săptămână de vis la Baza Sportivă Ciric

O săptămână cu un tenis de cea mai bună calitate s-a încheiat, duminică, la Baza Sportivă Ciric din Iași, cu două finale superbe. Am avut o a treia ediție organizată la un alt nivel. Ieșenii au avut un turneu în care organizatorii au ridicat mult standardele față de anii anteriori, când deja supervizorii și jucătorii participanți au apreciat drept foarte bune condițiile puse la dispoziție, baza sportivă, terenurile. Față de ediția din 2021, în acest an am avut o zonă de Lounge pentru parteneri, o zonă comercială, un Fan Zone cu un ecran panoramic în care iubitorii tenisului care nu au achiziționat bilete au putut urmări meciurile. De asemenea, am avut în plus o zonă comercială, panouri led pe terenul principal, tabele electronice de cel mai înalt nivel și, foarte important, nocturnă. Instalația montată de Primăria Municipiului Iași ne-a ajutat enorm prin faptul că am putut respecta programul, în mai multe zile meciurile încheindu-se târziu, în nocturnă.

Totul a culminat cu meciul demonstrativ de miercuri, la care au participat Horia Brenciu, Horia Tecău, Andrei Pavel și Cornel Ilie, dar și arbitrul de scaun Bobi Dumitraș. A fost un show cum n-a mai văzut Iașiul și care a ridicat Concord Iași Open la un alt nivel.

Au fost 9 zile pline de tenis spectaculos, în care am avut parte de meciuri splendide, răsturnări incredibile de scor, surprize uriașe, iar publicul prezent în tribune s-a bucurat de un eveniment care se dezvoltă, an de an, tot mai frumos. Am avut de toate și în privința vremii. Călduri de 40 de grade la nivelul zgurii, seri extrem de reci și reprize de ploi torențiale. O astfel de repriză a întrerupt gala semifinală de sâmbătă, dar organizatorii, prin eforturi lăudabile, au făcut tot posibilul pentru ca terenurile să arate foarte bine. Iar semifinalele s-au disputat în ziua stabilită, la lumina reflectoarelor.

După 9 zile de meciuri spectaculoase, s-a tras așadar cortina peste ediția a 3-a a turneului Concord Iași Open și deja ne gândim la ce putem îmbunătăți la ediția de anul viitor.

Până atunci, însă, vă așteptăm la Baza Sportivă Ciric la prima ediție a turneului WTA 100 ”BCR Iași Open”, turneu la care sunt înscrie mai multe jucătoare de top din România, între care Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan sau Irina Bara, dar și ieșeanca Andreea Prisăcariu.

Tot cu multe surprize pregătite de proprietarul turneului, Andrei Oriță, directorul administrativ Gabriel Iftimoaie, directorul de concurs Andrei Pavel și echipa sa de la Open Events condusă de Adriana Varbanciu. Mulțumim Iași!