Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia la Valea Adâncă

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia a ajuns la Parohia „Sf. Ioan Rusul” din Valea Adanca. Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă și, după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

Zeci de credinciosi au venit astazi la Parohia „Sf. Ioan Rusul” pentru a se inchina la Brâul Maicii Domnului. Adus tocmai de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia este una dintre cele mai veridice dovezi din crestinism a existentei pamantene a Fecioarei Maria. Ea insasi a cusut cu fire de camila acest brau care ii ajuta pe cei bolnavi sa depaseasca orice greutate.

Ioan Balan, Preot Parohia Valea Adanca Iasi

„Povestea Braului Maicii Domnului incepe odata cu viata Maicii Domnului in Templul de la Ierusalim. Ea pana la varsta de 15 ani a stat acolo si a invatat in scoala de pe langa templu toate mestesugurile pe care trebuia sa le cunoasca. Printre acestea este si mestesugul tesutului. Ea a tesut perdele pentru catapeteasma si alte vesminte pentr preotii din legea veche.”

În a doua parte a secolului al XII-lea, Sfântul Brâu a fost tăiat în fragmente, iar acestea au fost dăruite mai multor biserici din Constantinopol. Cea mai mare parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului avea să ajungă la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos. În anul 1522, Mănăstirea Vatoped a dăruit două bucăți din Brâul Maicii Domnului Mănăstirii Kato Xenia, în timpul unei mari epidemii de ciumă.

Ioan Balan, Preot Parohia Valea Adanca Iasi

„Acest brau pe care il avem in biserica si a fost tesut de mainile ei. Era folosit ca cingatoare. A tesut acest brau din par de camila. Dupa moartea ei braul a fost pastrat de niste femei evlavioase din Ierusalim”.

Braul va sta spre inchinare timp de doua zile la Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *