Brașov| Un bărbat internat în spital a ieșit pe geam cu ajutorul unor cerșafuri ca să-și cumpere băutură

spitalul judetean brasov

foto: digi24

Un bărbat de 49 de ani, din Hoghiz, internat la Spitalul Județean Brașov, a căzut de la fereastră, după ce a improvizat o sforă din cerșafuri ca să poată evada din salon pentru a-și cumpăra băutură.

Pacientul a fost internat la Pavilionul Tractorul, iar în seara când s-a întâmplat incidentul instrase în sevraj pentru că nu mai consumase alcool de ceva timp. Din cauză că asistentele nu i-au permis să părăsească unitatea, a luat așternuturile de pe paturi, le-a legat și a încercat să coboare în curtea spitalului.

Sfoara improvizată nu a rezistat la greutatea lui, iar în timp ce era atârnat de cerșeafuri, pacientul a căzut în gol, de la etajul întâi. Angajații spitalului au anunțat poliția.

„Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că o persoană de sex masculin, pacient în cadrul unității medicale anterior menționate, ar fi încercat să părăsească, pe fereastră, incinta acesteia, folosindu-se de mai multe cerșafuri, ulterior accidentându-se prin cădere în balconul aflat la demisolul spitalului. Persoana în cauză a fost identificată ca fiind un bărbat, în vârstă de 49 ani din localitatea Hoghiz, județul Brașov, acesta fiind transportat la o altă unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, au declarat oficialii IPJ Brașov.

Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov care au și deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.