Brăilean cercetat pentru furt de cablu telefonic, în Vrancea

politie-avarie.png

foto: bucovinanews

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 35 ani, din județul Brăila, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În fapt, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vulturu – Secția 6 Poliție Rurală Nănești au surprins în flagrant, în timpul nopții, un bărbat de 35 ani, în timp ce încerca să părăsească locul unde ar fi secționat și stivuit cablu telefonic aparținând unei rețele de telefonie, cu scopul de a-l sustrage. Bărbatul a fost depistat de polițiști pe Drumul Național 23 în satul Nănești, în timp ce se deplasa către municipiul Brăila.

Totodată, bărbatul este bănuit de același gen de faptă, săvârșită la începutul lunii decembrie a.c., când ar fi sustras cablu telefonic aparținând rețelei de telefonie mobilă, în apropiere de Drumul Județean 204 D, între satele Vulturu și Hângulești. Cablul tăiat, în lungime de aproximativ 440 metri ar fi fost încărcat în autoutilitara condusă de bărbat și transportat în extravilanul localității Ianca. Ulterior, cuprul rezultat din cabluri ar fi fost vândut de acesta pentru suma de 5000 lei.

Bărbatul a fost condus la sediul unității pentru continuarea cercetărilor, iar ca urmare a probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, față de cel în cauză, magistrații au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și incendierea oricărui tip de deșeu.