Braconierii își fac de cap în județul Botoșani: „Și oamenii sunt terorizați, nu doar animalele”

braconier-750x430

foto: oradesibiu

În anumite zone din județul Botoșani, braconierii, fac legea, intră și distrug culturile, ucid animalele și chiar îi amenința pe oamenii din sate.

În comuna Corlăteni, cetățenii spun că aproape în fiecare noapte vin mai multe persoane, intră cu mașinile de teren pe culturile agricole și nu țin cont de absolut nimic. De curând, localnicii au găsit animale ucise pe câmp și au cerut ajutorul primarului comunei. Aceștia i-au spus că au fost amenințați de braconieri și că se tem să nu fie atacați în propriile gospodării.

Cătălin Gavril, primarul comunei Corlăteni, spune că le-a recomandat oamenilor să sune la 112 de fiecare dată când văd braconieri și speră ca polițiștii să oprească acest fenomen.

“Am fost informat de un cetățean că sunt braconieri care vin și aleargă după animale, cu câini, cu mașini. Sunt culturi de toamnă înființate iar ei intră cu mașinile, distrug tot. Se pare că și oamenii sunt terorizați, nu doar animalele. Într-o dimineață am fost sunat de un cetățean că nu știe ce să mai facă, că în fiecare noapte sunt mașini, câini, gălăgie. Mi-a spus că a avut curajul să iasă până afară ca să vadă ce se întâmplă și a fost amenințat. I-am recomandat să sune la 112 pentru că noi nu avem atribuții și nu putem să intervenim. Să sune la 112, apelurile sunt înregistrate și Poliția trebuie să facă o anchetă”, ne-a spus Cătălin Gavril, primarul comunei Corlăteni.