Braconieri prinsi la vanatoare

vanatoare

Aseara, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Foltești – I.T.P.F. Iași au observat, pe direcția localităţii de frontieră Stoicani, un autovehicul cu farurile aprinse, care se deplasa pe câmp și din direcția căruia se auzeau focuri de armă.
Politistii au interceptat autoturismul marca Dacia Duster, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român Z.G., în vârstă de 57 de ani, alături de care se afla în același autoturism și cetățeanul român R.M., în vârstă de 75 de ani. La controlul autoturismului colegii noștri au descoperit în interiorul acestuia trei arme de vânătoare, 219 cartușe de vânătoare, doi iepuri și un fazan – morți prin împușcare.

În momentul verificarii autorizaţiilor de vânătoare, permisele de membru vânător și permisele de port armă ale celor doi bărbați au constatat că vânatul găsit asupra lor nu era înscris în autorizațiile de vânătoare prezentate la
control. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare, vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării și transportul vânatului dobândit.

Autoturismul, armele, cartușele și vânatul, în valoare totală de 38.090 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Armele și cartușele au fost predate Serviciul A.E.S.P. din cadrul I.P.J. Galați, iar vânatul a fost predat la A.J.V.P.S. Galați.