Botosaniul, aproape de redeschiderea restaurantelor

closed_restaurant_chairs_shutterstock_1585680102

Reprezentantii autoritatilor locale botosanene spun ca momentul in care restaurantele si salile de spectacole se vor redeschide in judet este foarte aproape. Acest lucru se datoreaza faptului ca incidenta infectarilor cu Sars-Cov-2 este intr-o continua scadere in judet, municipiul ajungand sub pragul de 4 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit legislatiei in vigoare, in momentul in care rata de infectare cu noul coronavirus va ajunge sub 3 cazuri la mia de locuitori, restaurantele, cafenelele si salile de spectacole vor putea fi redeschise.

Monica Adascalitei, director DSP Botosani

Probabil la inceputul pandemiei nici noi nu stiam multe despre acest virus. Acum, trecand atatea luni de zile, masurile sunt total diferite decat in primavara si nu am pacienti contaminati prin spitale. Decat prin zvonuri spun ca nu vin la spital ca sa nu ia covid. Noi nu ne dorim sa avem pacienti pozitivi in tara sau la Botosani. Eu sunt prima care vrea sa avem 0 cazuri la Botosani.Ca veste buna, astazi pot sa va spun ca municipiul Botosani a scazut sub 4 cazuri si avem o rata de incidenta de 3,84 la nivelul municipiului Botosani si de 1,72 la nivelul judetului Botosani.