Botoșani | Utilajele de deszăpezire, pregătite de intervenție

deszapezire-exterior-1-1392x783

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani, aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, a dat ordinul de începere a sezonului de deszăpezire pe sectoarele de drum pe care le are în administrare. „A trecut deja prima săptămână din decembrie și este imperios necesar ca firmele care au câștigat licitațiile de deszăpezire pe drumurile județene să fie pregătite pentru a interveni în fiecare moment. Deja am avut precipitații sub formă de lapoviță și chiar ninsoare, iar temperaturile scăzute prognozate pentru zilele viitoare pot favoriza apariția poleiului, iar utilajele trebuie să intervină repede și eficient pentru a nu avea evenimente nedorite”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani.

Astfel, începând de astăzi dimineață, în fiecare bază – Botoșani, Dorohoi, Săveni și Trușești – sunt pregătite să intervină câte patru mașini cu lamă și răspânditor de material antiderapant. De asemenea, în fiecare bază există și câte un utilaj care să încarce materialul antiderapant.

„Avem stocul necesar de material antiderapant pentru a face față provocărilor iernii. Contractele de deszăpezire au fost semnate în timp util și pot afirma fără nicio reținere că, pe drumurile județene, iarna nu ne ia pe nepregătite”, a mai spus vicepreședintele Birta.