Botoșani | Un tânăr a pătruns înarmat cu un pistol de jucărie în două săli de clasă

pistol de jucarie

Un tânăr de 16 ani din județul Botoșani a ajuns în atenția polițiștilor după ce „înarmat” cu un pistol de jucărie, a pătruns în două săli de clasă din Liceul Pedagogic și i-a amenințat pe elevi.

Mai mult, adolescentul și-a pus pe față o bucată de pânză, pentru a imita o cagulă. Fiind de aceeași vârstă cu ceilalți, acesta a intrat fără probleme în liceu.

„A intrat nestingherit în liceu, pe intrarea elevilor. Paznicul chiar dacă l-ar fi văzut, nu putea să ştie dacă e sau nu elev la acel liceu. Apoi şi-a pus acea cagulă pe faţă şi a intrat în două clase, îndreptând pistolul spre elevi şi profesori, fără a spune ceva şi a fugit. Poate pentru el a fost o glumă, dar una de prost gust. Poate şi dacă erau unforme, sau un alt mod de apartenţă ca imagine la liceu, ar fi fost mai uşor recunoscut de paznic”, a spus unul dintre părinţi.

Minorul este instituționalizat și face parte dintr-un centru de tip familial al DGASPC. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de violare a sediului profesional.