Botoșani |Un primar a fost ales cu doar 15,6% din voturile alegătorilor de pe liste

La-ce-oră-se-deschid-secțiile-de-votare

Noul primar al comunei Suliţa din judeţul Botoşani, George Popescu, este primarul cu cea mai scăzută legitimitate după alegerile locale din 27 septembrie, el fiind votat de doar 15,6% din numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale, care a fost de 2.464.

Potrivit rezultatelor finale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, George Popescu, care a candidat din partea Partidului Mişcarea Populară, a fost susţinut de 385 de alegători, ceea ce reprezintă 26,29% din totalul celor 1.464 care şi-ai exprimat corect votul la scrutinul de duminică.

El l-a învins în cursa electorală pe fostul primar al comunei, Costinel Ciubotaru, care a candidat din partea Partidului Naţional Liberal şi care a obţinut doar 21,65% din voturile valabil exprimate.

Prezenţa la urne în comuna Suliţa a fost de 61,61%.

În alte trei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Botoşani, primarii au fost aleşi cu un procent mai mic de 40% din totalul votanţilor. Este cazul comunei Viişoara, acolo unde social-democratul Laurenţiu Constantin Rîmbu a obţinut 32,64% din voturile valabil exprimate, al comunei Havârna, unde Rodica Baltă (PSD) a primit 35,53% din voturi, dar şi al municipiului Botoşani, unde Cosmin Andrei (PSD) a fost declarat câştigător cu 37,17% din voturi.