Botosani | Un izvor a fost gasit sub DN 24 C. De 40 ani, drumarii tot peticesc acel segment de drum

izvor

Lucrările de refacere a terasamentului și de reciclare asfaltică executate pe DN 24C, pe sectorul Bădărăi – Santa Mare, au scos la iveală o serie de izvoare subterane, la o adâncime de aproximativ 3m, sub platforma drumului. Acestea au constituit, de altfel, cauza tasărilor apărute pe o lungime de aproximativ 150 m, pentru care drumarii ieșeni au venit cu soluția realizării unui dren de fund de șanț, cu rol de captare a apelor subterane și evacuare a acestora în afara platformei drumului, într-un canal de podeț.

„Practic, este prima lucrare de o asemenea anvergură executată aici, unde timp de 40 de ani s-au făcut doar lucrări de cosmetizare, prin straturi succesive de asfalt, care au ajuns la o grosime de peste 3m. Rezultatul îl constituie tasările și burdușirile apărute, care creează disconfort major în trafic. Prin aceste lucrări, dovedim că ne respectăm meseria și refacem sistemul rutier, inclusiv drenajul ! Solicităm încă o dată înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul creat, cu promisiunea că, până în toamnă, drumul Santa Mare – Ștefănești va deveni o arteră europeană!”, a declarat Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Pe sectorul de drum menționat au loc lucrări de îndepărtare a întregii îmbrăcăminți asfaltice, executarea completărilor de material până la cota stratului de bază și refacerea infrastructurii rutiere cu strat de bază și straturile asfaltice de rigoare.

Totodată, pe sectorul Bădărăi – Santa Mare au loc lucrări de reciclare a suprafeței asfaltice existente, cu reprofilarea drumului în profil transversal și longitudinal și refacerea zonelor afectate de alunecări. Lucrările sunt executate în regie proprie de către Secția de Producție a DRDP Iași.