Botosani | Un fost deputat, primar PNL in prezent: „Ce se întâmplă astăzi în România, cu noile ordonanțe, cu noile măsuri, vreau să vă spun că este un dezastru!”

“ORDONANȚA SĂRĂCIEI” îi revoltă inclusiv pe primarii coaliției de guvernare. Unii sunt nemulțumiți dar nu au curajul să spună public, de teama că nu vor mai primi bani pentru proiectele de investiții. Alții, sunt ceva mai curajoși și critică măsurile luate de guvernul PSD-PNL.

“Sunt membru al Partidului Național Liberal dar când purtăm capul social democraților, nu este tocmai benefic. Ceea ce se întâmplă astăzi în România, cu noile ordonanțe, cu noile măsuri, vreau să vă spun că este un dezastru. La unele primării se pretează, pe posturi vacante… Ca să dai 10% din numărul de angajați, la o comunitate care trăiește din venituri proprii… Noi suntem un caz unic în Botoșani. Abia am reușit să creez o echipă omogenă, să am cu cine lucra.

De unde să dau afară? Din oamenii de la proiecte, de la Achiziții Publice, de la Registrul Agricol, de la Urbanism, de la Cadastru? Nu au gândit cu capul, au gândit cu fundul. Cei ce au făcut legea, sunt lipsiți de informații în ceea ce privește administrația publică. Comuna Mihai Eminescu are 8560 de locuitori, la ultimul recensământ, iar Primăria Mihai Eminescu avea dreptul la 43 de posturi, începând de la muncitor și până la viceprimar și primar.

Noi mai avem peste 1500 de persoane care nu sunt declarate cu domiciliu în comuna Mihai Eminescu pentru că mai au case și în altă parte. La 10.000 de locuitori, prin lege, trebuia să am 53 de angajați. Tu mă obligi să dau patru afară când mie îmi mai trebuie 10? Pe timp ce trece, ajung oameni foarte slabi în posturi cheie. Asta mă deranjează foarte tare. Ceea ce fac guvernanții noștri astăzi, când cred că taie, nu fac decât să distrugă. Distrug societățile comerciale. Tot ce înseamnă societate mică, o vor închide. Aici este interesul multinaționalelor. Când văd că vin niște legi tâmpite, care aduc atingere oamenilor, să știți că mă doare.

Cum dai oamenii afară? Pe ce criterii? Orice angajat dat afară se duce și câștigă în instanță. Calificativul lui este “Foarte bine” și tu acum îl dai afară. Cum îl dai afară? La prima instanță câștigă, îți ia despăgubiri și te mai alegi și cu un dosar penal. Oamenii ăia nu au minte. Nu știu cum Partidul Național Liberat a achiesat la măsurile respective. Să le fie rușine celor de la PSD.

Ei interzic să mai încheiem contracte. Interzici celor care trăiesc din venituri de la bugetul statului. Nu-mi interziceți mie, care am venituri proprii, să fac investiții. Eu dacă am posibilitatea să mă duc în noile programe și să prind finanțări, lăsați-mă să-mi duc la capăt investițiile. Nu-mi poți lua banul meu, tu stat român. Dacă făceau o reorganizare teritorială, era același lucru. Eliminarea cheltuielilor nu vine din dat afară doi oameni dintr-o instituție. Alte aparate trebuie restructurate. Nicio comună sub 5000 de locuitori și dispar jumătate dintre primari și consilieri locali”, este reacția lui Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *