Botosani | Un drum județean grav afectat de traficul greu a intrat în reparații

Un drum județean grav afectat de traficul greu a intrat în reparații. Este vorba despre DJ 208H Copălău (DN 28B) – Cerbu – Dracșani, acolo unde asfaltul era în valuri iar circulația autovehiculelor era aproape imposibilă.

Acesta se află în proces de reparații, fiind executate lucrări de refacere a fundației drumului în zona adiacentă podului peste râul Miletin, tronson grav afectat de traficul greu, de nerespectarea limitelor de tonaj prevăzute de legislația în vigoare, cât și de apele freatice de mică adâncime.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, a efectuat o vizită în teren pentru a verifica ritmul și evoluția lucrărilor, constatând că acestea sunt executate conform graficului și programării cuprinse în Planul anual de reparații și întreținere întocmit de către Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani, nefiind condiționate de existența unor temperaturi exterioare ridicate. Lucrările sunt de o importanță semnificativă, ce presupun săpături în profunzime, absolut necesare pentru stabilizarea structurii drumului.

Etapa de execuție a lucrărilor de refacere a fundației drumului va fi urmată de o perioadă în care acestea vor fi lăsate sub trafic pentru urmărirea comportării în timp, pentru tasare și remediere a eventualelor deficiențe ce pot apărea, iar ulterior va fi turnat covor asfaltic pe o lungime de 900 m începând din drumul național DN 28B.

Se fac reparații și pe un alt sector de drum județean

La această dată, se mai execută lucrări și pe alte sectoare de drumuri județene, cum ar fi DJ 291C Pomârla – Racovăț, acestea fiind de asemenea cuprinse în Planul anual de reparații și întreținere finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani.
„Lucrările ce se execută în această perioadă pe drumurile județene au fost astfel programate deoarece pot fi executate și pe temperaturi mai scăzute. Am considerat întotdeauna că este esențial să prelungim execuția lucrărilor de reparații și întreținere prin plombări la cald și covoare asfaltice atât cât condițiile meteo și temperaturile au permis, tocmai pentru că ne dorim să avem cât mai multe drumuri județene bune, să asigurăm o circulație rutieră bună pentru toți botoșănenii”, a spus Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *