Botosani | Un copil a ajuns în stare gravă la un spital, după ce a băut petrol

Un copil de un an și cinci luni dintr-o localitate din Botoşani a ajuns în stare gravă la terapie intensivă, după ce a băut gaz lampant. 

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, în Săveni, în timp ce copilul era acasă împreună cu mama lui. 

Micuțul se afla în apropierea unei sticle cu gaz lampant și a luat o înghițitură. Din fericire, părinții au reacționat imediat. Mama copilului i-a luat sticla din mână și a sunat la 112. 

Bebeluşul a fost transportat inițial la Secția Săveni a Spitalului Județean cu o ambulanță, apoi a fost preluat de o ambulanță SMURD cu medic și dus de urgență la Botoșani.

După ce a fost consultat de mai mulți medici, micuțul a fost internat în secția de terapie intensivă pentru supraveghere. 

„Starea generală a copilului este bună, este conştient, este stabil, teoretic la momentul actual de când a fost adus de ambulanţă nu impune probleme deosebite. 

Dar 24-48 de ore este nevoie să rămână sub supraveghere şi tratament simptomatic”, a declarat Cătălin Mihailiuc, medic la Spitalul de Pediatrie din Botoşani.

Medicii au informat și asistenții sociali din cadrul DGASPC, care vor discuta cu părinții și vor deschide o anchetă pentru a stabili dacă micuțul a fost supravegheat corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *