Botoșani | Un bărbat este cercetat penal după ce și-a cumpărat o armă din Austria

Politia Romana

Un bărbat de 48 de ani, din comuna Mihai Eminescu, este cercetat penal după ce și-a cumpărat o armă cu 50 de proiectile din Austria, fiind deținută ilegal.

 „Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunile de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, ieri, la domiciliul unui bărbat de 48 de ani, din comuna Mihai Eminescu, a fost identificată o armă neletală, cu destinația tir sportiv, supusă autorizării, precum și 50 de proiectile”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Arma și muniția aferentă, ar fi fost achiziționate în luna iunie 2021, din Austria, fiind aduse în țară de către bărbatul de 48 de ani. Acestea au fost ridicate de către polițiști.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată (introducerea sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile) și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se mai arată în comunicat.