Botoșani | Un bărbat de 46 de ani din Dorohoi a fost diagnosticat cu botulism după ce ar fi consumat carne de oaie la un restaurant

Un bărbat de 46 de ani din Dorohoi a fost diagnosticat cu botulism, după ce ar fi mâncat carne de oaie la un restaurant de pe raza localităţii.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, Institutul „Cantacuzino” a confirmat, în cursul zilei de marţi, prezenţa botulismului în organismul bărbatului.

Bărbatul, căruia i s-a făcut rău la domiciliu, prezenta tulburări de vedere, tulburări digestive, greţuri, vărsături, dureri abdominale şi ameţeli. Acesta s-a prezentat la Spitalul Muncipal Dorohoi, iar ulterior a fost transportat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”. De aici, bărbat de 46 de ani a fost transferat la Iași, unde i s-a racoltat proble pentru botulism. Botulismul este o boală rară, paralitică ce poate fi fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Aceasta se manifestă prin lipsa puterii, vedere înceţoşată, stări de oboseală şi dificultăţi de vorbire. Toate acestea pot fi urmate și de slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor.

„El este în continuare internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi cu semne neurologice, diplopie, ameţeli, tulburări de vorbire”, a afirmat Adăscăliţei.

Autorităţile sanitare din Botoşani au demarat o anchetă pentru a stabili cauza care a stat la baza apariţiei bolii. Aceștia fac verificări pentru a dovedi dacă botulismul provine de la carnea de oaie consumată în restaurantul din Dorohoi. A fost sesizată și Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care desfășoară, de asemenea, o anchetă.