Botoșani | Un bărbat a suferit un accident vascular din cauza soarelui

Un bărbat de 55 de ani a ajuns la Iaşi după ce a suferit un accident vascular cerebral din cauza expunerii prelungite la soare.

Bărbatul este din Botoșani, însă a participat la festivitatea de absolvire a copilului său, la București, unde ar fi stat aproape toată ziua cu capul în soare. Acesta a început să se simtă rău spre seară și a plecat cu familia spre spital după ce starea s-a agravat, avea stări de amețeală și vomă.

După ce a fost supus mai multor examene de specialitate, medicii l-au diagnosticat pe bărbat cu hemoragie subarahnoidiană, postexpunere solară. Din acest motiv s-a luat decizia de a fi trimis la Iaşi, la Spitalul de Neurochirurgie. O ambulanţă cu medic l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat în scurt timp în centrul regional.

Pacientul a fost transferat în centrul universitar în condiţii de siguranţă. Acesta a ajuns stabil din punct de vedre hemodinamic, conştient şi predat colegilor din Iaşi fără deficit motor”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.