Botoșani | Trimisă de două ori acasă, femeia a murit după naștere!

maternitate

Caz cutremurator la Botosani! O tanara de 32 de ani a murit imediat dupa ce a nascut, iar inainte de nefericitul eveniment, medicii de la maternitate au trimis-o de doua ori acasa spunandu-i ca nu i-a venit inca sorocul. Cand a ajuns cu sarcina la 42 de saptamani  a revenit la spital, dar starea femeii s-a agravat in timpul travaliului, iar tanara mamica a pierdut foarte mult sange. Femeia a murit, dar fetita a fost salvata de medici. In urma decesului tinerei, mai multe institutii s-au autosesizat deschizand anchete.

In luna iunie, dupa ce a trecut de 38 de saptamani, Alexandra a mers de doua ori la maternitate, dar a fost trimisa acasa pe motiv ca nu i s-a implinit sorocul. A treia oara a ajuns pe 23 iunie cand implinise 42 de saptamani.

Telefonul care avea in mod normal sa ii aduca partenerului Alexandrei  vestea ca a devenit tata, l-a zdrunciunat cu totul. Acesta a fost anuntat dupa operatie ca sotia si fiica lui sunt in stare grava. Femeia a pierdut foarte mult sange in timpul travaliului si are nevoie urgent de donatori.

Sotul s-a mobilizat si a adunat in zilele urmatoare zeci de persoane care au donat in numele Alexandrei, dar femeia nu a mai putut fi salvata.

Partenerul Alexandrei: „Dupa ce a nascut pe 25 am venit sa cer explicatii doamnei doctor. De la dna. dr. Oprisanu nu am primt nimic. Cand am ajuns la maternitate, toate asistentele de jos mi-au spus ca doamna doctor nu-i, ca a fost noaptea trecuta de garda. Am zis ca daca tot nu poate sa vina, am sunat la 112. Am sesizat politia de la Botosani, a venit un echipaj de politie, apoi unul de jandarmi. Am intrat cu totii in interior, iar doamna doctor era acolo”.

Femeii i s-a facut rau dupa nastere si a fost dusa direct pe masa de operatii pentru a fi supusa unei operatii de cezariana, desi initial se optase pentru o nastere naturala. Dupa ce fatul a fost extras, sangerarea masiva a continuat, medicii fiind nevoiti sa ii scoata uterul cu totul, motiv pentru care a si pierdut o cantitate foarte mare de sange.

Partenerul Alexandrei: „Normal eu stiu natural, ea mai are o fetita, dar a zis ca a semnat si pentru cezariana. Cand si cum, nu stiu”.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”: „Conducerea spitalului s-a autosesizat si a propus analiza decesului in prima sedinta de lucru a comisiei care functioneaza la nivelul spitalului in data de 8 iulie anul curent”.

Cazul a ajuns si in atentia Directiei de Sanatate Publica Botosani, care a demarat ieri  o ancheta.

dr. Monica Adascalitei- director DSP Botosani: „Urmeaza colegii de la inspectia sanitara sa efectueze o ancheta. Se vor deplasa la Spitalul Judetean si Maternitate si se vor stabili pasii urmatori”.

Acum se asteapta concluziile medico-legale care vor stabili cu exactitate cauza decesului. In momentul de fata politistii efectueaza  in rem cercetari pentru ucidere din culpa. Daca din administrarea probatoriului se vor strange suficiente date care sa indice politistilor o persoana responsabila de comiterea faptei, atunci cercetarile se vor efectua si fata de persoana respectiva.