Botoșani | Trimis la pușcărie după ce a provocat un grav accident de circulație

accident-bulevard-3-1392x1044

Trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere sub influenţa drogurilor, Alexandru Andrei Iuria, cel care a provocat un grav accident de circulația la Botoșani, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Botoşani la o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare în regim de detenţie.

Găsit vinovat la ambele capete de acuzare, tânărul s-a ales şi cu interdicţia dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de doi ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, scrie monitorulbt.ro.

Cum tânărul a fost arestat în perioada 2 iunie-27 iulie, această perioadă i se va scădea din pedeapsa dictată de magistraţi. Pronunţată miercuri, sentinţa Judecătoriei Botoşani nu este definitivă, tânărul având dreptul de a contesta decizia instanţei la Curtea de Apel Suceava.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 1 iunie, când tânărul a ieşit să se plimbe cu un Audi prin oraş cu un prieten, plimbarea fiind transmisă live pe Facebook, prin intermediul unui telefon mobil. Cu muzica dată la maxim, tânărul nu mai era atent la trafic, iar pe Bulevardul Mihai Eminescu, în timp ce autoturismul rula dinspre Biserica Rosetti spre Sala Polivalentă, tânărul nu a observat că un Ford aflat în faţa lui a oprit în intersecţia de lângă Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean şi l-a izbit violent din spate.

În urma impactului, Fordul a fost proiectat într-un WV care venea din faţă, după care s-a răsturnat pe cupolă. Prins între fiarele contorsionate, şoferul Fordului, V.C.A. de 30 de ani, a fost salvat de echipajul de Descarcerare. Coliziunea în lanţ s-a soldat cu şase răniţi, care au fost transportaţi la spital.

Cercetările făcute de poliţişti au arătat că tânărul era băut, având o alcoolemie în sânge de 1,73 mg/l, dar se afla şi sub influenţa drogurilor, analizele de laborator evidenţiind urme de cannabis.