Botoșani | Trei persoane, printre care o tânără de 21 de ani, reținute într-un dosar de proxenetism și consum de droguri

WhatsApp Image 2021-09-24 at 13.14.30

Două femei, în vârstă de 41, respectiv 21 de ani, și un bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma unor percheziții domiciliare, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism.

In urma probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada iunie – septembrie a.c., aceștia ar fi înlesnit și favorizat practicarea activităților de prostituție de către mai multe persoane de sex feminin, în mai multe locații din municipiul Botoșani, în vederea obținerii de foloase materiale.

Ieri, bărbatul de 41 de ani a fost identificat în trafic, pe o stradă din municipiul Botoşani, iar în urma percheziţiei autovehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe bunuri, constând în două cutii cu filtre pentru confecţionarea ţigaretelor, un dispozitiv pentru mărunţit ce prezintă în interior urme de substanţă vegetală, un pachet de staniol ce conţinea o substanţă vegetală tip mugure, o ţigară confecţionată artizanal şi una parţial arsă.

De asemenea, în urma testării cu aparatul Drug Test, rezultatul a fost pozitiv pentru substanţele canabis, cocaină şi amfetamină.

Oficialul Poliţiei precizează că, ulterior acestor activităţi, poliţiştii au efectuat trei percheziţii la locuinţele celor trei persoane bănuite de comiterea faptei, din municipiul Botoşani.

În urma activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza şi care au fost folosite în activitatea infracţională, printre care carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM şi suma de 20.000 de lei.

Cele trei persoane au fost introduse în arestul IPJ Botoşani, urmând ca vineri să fie prezentate în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de proxenetism, dar şi cultivarea, producerea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.