Botoșani | Tineri secerați pe trotuar de un cablu de internet

cablu

Doi tineri, de 16 şi 19 ani, au ajuns la spital în stare gravă, după ce un cablu căzut de pe un stâlp a fost luat înainte de o maşină şi aproape i-a secerat pe totuar.

Totul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni. O tânără de 19 ani, aflată la volanul unui autoturism, se deplasa pe drumul judeţean ce străbate comuna Copălău. La un moment dat, aceasta a trecut printr-o zonă în care cablul unei companii de furnizare a internetului era căzut pe asfalt, fiind rupt de pe unul dintre stâlpii de pe marginea drumului. Din cauza întunericului, tânăra nu a observat cablul, care atârna deasupra carosabilului şi l-a agăţat cu autoturismul. Întâmplarea a făcut ca în zonă, pe trotuar, să treacă în acel moment doi tineri, de 16 şi 19 ani.

Cablul luat înainte de maşină aproape i-a secerat pe cei doi, aceştia fiind trântiţi la pământ. Tânăra a oprit imediat, când a realizat ce s-a petrecut, după care a fost apelat serviciul 112, la faţa locului sosind un echipaj de la Ambulanţă, care le-a acordat primul ajutor celor doi răniţi. Tânărul de 19 ani a fost transportat la urgenţe pentru a fi supus mai multor investigații de specialitate. 

„Cei doi tineri se deplasau în calitate de pietoni. Cei implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea se vătămare corporală din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Sursa: Monitorul de Botoșani