Botoşani | Spitalul de Recuperare „Sf.Gheorghe” şi-a reluat activitatea, după ce a fost scos de pe lista unităţilor COVID

spital

Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani şi-a reluat, începând de ieri, activitatea de bază, după ce autorităţile sanitare au decis ca acesta să nu mai fie spital suport pentru pacienţii COVID-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat că măsura a fost luată ca urmare a scăderii semnificative a ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului.

„Având în vedere situaţia pandemică în ultimele două săptămâni la nivelul judeţului Botoşani şi faptul că a scăzut numărul de cazuri de pacienţi pozitivi şi implici de pacienţi care necesită internare, am luat decizia ca acest spital să revină la activitatea de bază începând cu 1 decembrie. Acest spital îşi va relua activitatea complet, pe toate specialităţile specifice acestui spital”, a afirmat Adăscăliţei.

La rândul său, managerul Spitalului de Recuperare ‘Sfântul Gheorghe’, Gabriela Varzari, susţine că în primele ore de la redeschiderea spitalului pentru pacienţii non-COVID-19 au fost făcute peste 30 de internări.

„Era important să se redeschisă spitalul, pentru că pacienţii cronici nu au avut niciun spital unde să se interneze şi să îşi trateze bolile cronice”, a subliniat Varzari.

De asemenea, pe fondul scăderii numărului de noi cazuri de COVID-19, au fost redeschise secţiile de urologie şi chirurgie plastică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’, dar şi Secţia de neurologie de la Spitalul Municipal Dorohoi.

Rata medie de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţul Botoşani era, joi, de 0,86 cazuri la 1.000 de locuitori, în timp ce în municipiile Botoşani şi Dorohoi era de 1,32/1.000, respectiv 0,87/1.000.