Botosani | Situatie alarmanta. A crescut numarul cadrelor medicale infectate dar si a deceselor din judet

Sharing is caring!

Conform Directiei de Sanatate Publica Botosani, numarul cadrelor medicale infectate cu Covid a crescut alarmant. S-a ajuns la 121 cadre medicale infectate in judet, 107 la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani si 14 la Spitalul Municipal Dorohoi.

A crescut si numarul persoanelor pozitive in judet. In ultimele 24 ore, au fost inregistrate 59 cazuri noi. Numarul deceselor a ajuns la 12.

Ultimele doua decese anuntate in judetul Botosani de Grupul de Comunicare Strategica sunt doi barbati internati la Spitalul Judetean.

Unul dintre ei, in varsta 68 ani din județul Botoșani, a fost internat în perioada 30 martie – 10 aprilie în Secția de Oncologie cu neoplasm bronhopulmonar, apoi reinternat pe 13 aprilie cu febră și dispnee. I s-au recoltat probe pe aprilie si a fost confirmat pe 13 aprilie. Barbatul a murit marti.

Un alt barbat, de 62 ani, cu diabet zaharat si o boala cardiovasculara s-a simtit rau pe 10 aprilie si a fost internat pe 12 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Botoșani. In aceeasi zi a fost testat iar rezultatele de marti au confirmat ca este pozitiv. Barbatul s-a stins in aceeasi zi.

shares