Botosani | Seful ANPC a venit special in Botosani pentru a-i controla pe agentii economici

controale botosani

Seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a coordonat echipele care au verificat 21 agenti economici din Botosani.

„Situația dramatică de la restaurantul din Feldioara (jud. Brașov), acolo unde 11 persoane au fost spitalizate ca urmare a unei toxiinfecții alimentare, m-a determinat să mă implic personal, în diverse zone ale țării, în coordonarea acțiunilor de control ANPC, pentru a preveni astfel de incidente nedorite, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o perioadă în care urmează să se organizeze o serie de evenimente specifice”, a anuntat Eduardt Cozminschi, botosaneanul din fruntea ANPC.

Agentii economici din Botosani au primit amenzi in valoarea de 50.000 lei iar doi operatori economici recunoscuti din oras au fost opriti temporar din cauza neregulilor gasite.

Am participat în aceste zile la acțiuni de verificare și control ale operatorilor economici care desfășoară activități de alimentație publica pe raza județului Botoșani, coordonând, totodată, și acțiunea de control la nivel național. Am întâlnit abateri grave peste care nu am trecut și nu voi trece cu vederea. Astfel, doi operatori economici de renume din Botosani, au primit măsura complementară de oprire temporara a prestării de servicii până la remedierea abaterilor constatate. În total s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei în urma verificării celor 21 de agenți economici și am oprit de la comercializare 450,9 kilograme de produse alimentare neconforme precum: carne, legume si produse lactate”, a declarat Eduartd Cozminschi.